Thursday, January 12, 2017

Uvođenje od najkompletnijih Hydroponics Systems

Šta je Hydroponics?
Izvještavanje iz Wikepedia stranice, http://slosa.blogspot.com/2016/04/pengenalan-sistem-hidroponik.html Hydroponics ili Hidroponska je riječ izvedena iz hidro grčkog što znači voda i ponos što znači moć.

Hidropinik u poljoprivrednom svijetu poznat kao uzgoj biljaka bez upotrebe medija zemljišta ili zove hidroponsko kulture.

o tehničkim osnovu Hydroponics je podijeljen u nekoliko tehnika:

aeroponična
Aeroponična je jedan od načina hidroponske uzgoja. Ova metoda nije sefamiliar drugi hidroponski metode (kao što su kako kapi, NFT - nutrijenata Film Technique). Sudeći po riječima konstitutivnih, koji se sastoji od Aero + Phonic. Aero znači zrak, Phonik znači način uzgoja, što znači doslovno da raste usjeva u vazduhu, ili uzgoj sa zamagljivanje sistemom, gdje je korijenje biljaka vise u zraku bez medija (npr tla), i nutritivne potrebe su ispunjeni prskanjem u korijene. Istorija otkrića kako je ovaj potiče iz izum metoda hidroponiku. Osim toga, aeroponična sistem je razvijen prvi dr Franco Massantini na Univerzitetu u Pia, Italija. U Indoneziji, pionir u komercijalnim aeroponična Amazing Farma 1998. godine u Bandung (Bandung).

fertigaciju
Fertigaciju sistem je jedan od hidroponske metode. Fertigacija je tehnika primjene nutrijenata kroz sistem za navodnjavanje. U skladu sa samim razumijevanje fertigaciju koja stoji oplodnje (oplodnje) i navodnjavanje. Sa fertigaciju tehnike za đubrenje troškovi rada mogu se smanjiti, jer se đubrivo dati istovremeno s navodnjavanjem. Još jedna prednost je povećana efikasnost nutrijentima đubriva su date u malim količinama, ali kontinuirano; i smanjiti gubitak hranjivih tvari (posebno dušik), kao rezultat "ispiranja" ili ispiranja i denitrifikaciju (gubitak azota zbog promjene na plin).

Wick System
Wick sistem je najjednostavniji tehniku ​​popularno koriste početnici. Sistem uključuje pasivni i hranjive tvari da teče u srednji rast kontejnera koristeći tip fitilj. Wick hidroponski sistem radi dobro za male biljke i bilje. Ovaj Hydroponics sistem ne radi dobro za biljke kojima je potrebno mnogo vode. više informacija ovdje

Ebb i Flow System
Sve veći medij staviti u kontejner koji je tada ispunjen nutrijenata rješenje. Zatim nutrijente se vratio u sklonište, i tako dalje. Ovaj sistem zahtijeva pumpa koja je povezana sa tajmer. Pobrinite se da koristite posudu koja je dovoljno velika i podesiti razmak između biljaka posaditi rasta nisu međusobno miješati.


resepumiku.com slosa.blogspot.com