Tuesday, January 3, 2017

Cabe klasifikacije Ili Bolivijski Rainbow Chili Rainbow

Klasifikacija Cabe Rainbow / Cabe Rainbow http://slosa.blogspot.com/2016/04/klasifikasi-cabe-pelangi-atau-bolivian-rainbow.html Dakle, definitivno ne vidiš plod se ne ljute boje gužve, yep to je čili ili chilli duga duga koji je došao iz Južne Amerike, ovaj čili ako mladi zelene boje, a ne bijela, a onda se okrenuo boji ljubičaste i ako je već kuvana u crvenom čili kajak u cjelini. Dakle, definitivno i sađenje prijatelji žele znati klasifikaciji biljnih čili ili chilli duga duga zar ne? provjeriti.

Colorful čili potiče iz Južne Amerike. Neki kažu da je Brazil, iako se ispostavilo njegovo pravo ime: Bolivijski Rainbow. tip Chili se češće koristi kao ukrasna biljka, a prodaje se u online svijetu za te potrebe. Zašto ne konzumira, na primjer za prijatelja da jedu prženu hranu?

Rainbow Chilies sjeckani u male komade voća okrenuta prema gore. Ovaj chili ima veći voće i imali žetvu zrelosti brže od drugih vrsta paprike. Cabe Rainbow je pogodan da se koristi kao ukrasna biljka. Ovaj chili je izvukao ponovo jestivo sredstva koja se mogu konzumirati sa prilično visok stupanj ljutine. Želite li osjetiti senzacija ovog jedinstvenog ukrasnih čili? Dođite kupiti sjemena i sadnog ga u vaš dom. Kreirajte svoj komšije i kolege su bili impresionirani da vide Rainbow Chilli biljke.

Mi vidimo sljedeće podatke, da:
* Nivo ljutine: 5000-30000 SHU
* Visoka prosječna biljka: 60-90cm
* Klima je idealna: nizinama - visoka
* Sunlight: cijeli dan
* Media sadnje: tanah2: humus1
* Potreba za vodom: umjeren
* Broj semena u pakovanju: 10pc

mediji sadnju

Sadnja medij je napravljen od mešavine ljuske goriva / raw rižine ljuske + zemljište + stajnjak, svi sastojci se miješaju i izazvao zajedno, ili to može biti za one od vas koji ne čine kupovne sempet tako i tamo, obično u radnji snabdevanje farmi. Tek tada stavite u plastičnoj posudi. minimalnu upotrebu plastike veličine pota 25 cm.

Saksija dobra za postrojenje za papar, trebalo bi da postoji rupa u dnu. Njegova funkcija je da se odvod vode. Čile nije mogao rasti na vodenaste tlu, ne bi trebalo biti drenažu u saksijama.

Sadnju sezone.

Chilli sjemenke propagira kroz sjeme. Potopite čili sjeme u toploj vodi 30 minuta, a zatim potopiti u hladnoj vodi preko noći, zatim raširen u lonac koji je ispunjen medija, onda su mediji nagomilane duboko kao 0,5 cm, iram ujutro i popodne i pazite da voda ne stagnira. Oko će se pojaviti 1-3 tjedna pogodak.

Kada se sadnice imaju veličine 10 cm ili 4-6 lisnato, žardinjera može se uselio u već ranije pripremljen. Transfer mora biti oprezni da ne oštetite korijenje i stablima. Jednom u pokretu, samo rutinski ispiranje održavanje, ili ako je potrebno ditambahin đubrivo. Ujutro staviti izvan kuće.


resepumiku.com slosa.blogspot.com