Wednesday, December 21, 2016

Easy Mënyrat për të Grow trangujve Nga Hydroponics

Si Kastravec akuakulturë http://slosa.blogspot.com/2016/07/cara-mudah-menanam-timun-secara-hidroponik.html  By Hydroponics kultivimin hydroponic me anë të mbjelljes bëhet pa përdorimin e mediave të tokës. Duke përdorur këtë media do të jetë më e dobishme dhe gjithashtu avantazhe në kultivimin e bimëve njëra prej të cilave është kultivuar kastravec.

Së pari të vënë një kovë të madhe të zezë plastike si media enë, dhe jo vaskë plastike si mbjelljen Kale. Qëllimi i këtij zgjedhore kova plastike, në mënyrë që rrënjët e kastravec janë më të gjatë dhe më të fortë se rooting Kale mjaft të mbyllur. Përveç kësaj natyrisht, sepse kovë zi plastike është më e ulët se në një kovë që është shpesh në lavazh përdorim. Dhe, ngjyra e zezë është më e aftë për të absorbuar dritën të jetë në gjendje për të mbrojtur aktivitetin rrënjë.

Përveç kova plastike mjete të tjera është 25 cm plastike strimin dhe zeolite si një medium për mbjellje. Zeolite duhet të ketë fine-trashë. Përveç kësaj, ajo gjithashtu ka përgatitur NPK 15: 15: 15, dhe fara kastravec, mund të jetë lokal apo të importuara. Nëse është e nevojshme mund të sigurohet insekticide për të parandaluar dëmtuesve insekteve. Mos harroni të vënë një gjatësi kunji prej 1.5 m dhe 0.5 m, përkatësisht 4 njësi.

Para se të filloni mbjelljen ju duhet të përgatisin të mesme mbjelljen, pra duke plotësuar të mesme mbjelljen në polybag. Përgatitja e një enë me madhësinë e një kulture që është përshtatur për të bimëve kastravec të rritur. I akuzuar duhet të bëhet në afërsi të vend mbjelljes në të gjelbër media sterilitetin shtëpia duhet ende zgjuar.

Për mënyrën se si të rritet trangujve hydroponically shumë që duhet të merren parasysh, domethënë nga zgjedhja e farës të pas-vjeljes. Kështu që të gjithë nuk mund të jetë origjina e bimëve. Sa për zgjedhjen e fara, ju duhet të paguani vëmendje të fillojë të mbjellë fara janë të mëdha dhe të vogla, për fabrikën në mënyra të ndryshme. Për më tepër, për ujitje gjithashtu duhet të i kushtoj vëmendje për shkak se ka një kohë të caktuar lotim duhet të bëhet me dorë dhe ka një kohë të caktuar për ujitje automatike.

Lotim është bërë nga mjetet vazhdojnë, me tregues kur terreni rritës është mbajtur me dorë atëherë ajo do të ndjehen të thatë. Si lotim të farës me një kapacitet të vogël mund të bëhet 4-5 herë handsprayer një zemër për të mbajtur lagështi në media. Sa për fara me një kapacitet të madh për të përdorur të qetë slotted gembor alias pemë spërkatës. Lotim është bërë të paktën 5-6 herë në ditë dhe mund të jetë shtuar në solucion lëndë ushqyese.

Hapat për të mbjellë trangujve hydroponically (barkave lundruese):
1. farë Semai
2. Përgatitja e një vend për t'u rritur, mund të përdorin tub PVC ose një enë përdorur.
3. Përgatitja e sfungjer për të pirg rrjedhin.
4. Përgatitja e ushqyesve hidoponik
4. Sigurohuni ushqyesve të ujit nuk janë të ekspozuar ndaj diellit.
5. Shtoni ujë, nëse përbërësit e nevojshme. bimëve kastravec, duke përfshirë ujë të pangopur: D
6. Pas moshës 1 muaj, kastravec do berbung dhe të frytshëm.

Dhe disa këshilla dhe si për të mbjellë trangujve në një mënyrë hydroponics, Salamat provoni.


resepumiku.com slosa.blogspot.com